Bauer Petit Verdot este un soi foarte vechi si foarte rar. Datorita caracterului sau distinct - aciditate mare, taninuri ferme, arome orientale catre condimente, mai mult decat catre fruct - Petit Verdot este frecvent utilizat in cantitati mici pentru cupajele de vinuri rosii. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.
Bauer Feteasca neagra Editie limitata 3000 de sticle
Alaturi de Merlot, Cabernet Sauvignon reprezinta cu siguranta cel mai cunoscut soi de struguri rosii din lume, In Romania a fost introdus dupa dezastrul provocat de Phylloxera la inceputul secolului 20 si de aceea pe buna dreptate poate fi considerat un soi clasic. Ce este pentru noi insa si mai imporatant este faptul ca in toti acesti ani, soiul s-a adaptat la conditiile climatice. Azi gasim in parcele special selectionate conditii perfecte astfel incat Cabernet Sauvignon sa isi arate multiplele
Sauvignon Blanc si-a gasit o casa noua si in Dragasani. Oliver Bauer i-a dat posibilitatea sa isi dezvolte propriul caracter, reprezentand teritoriul si regiunea. Datorita solului si climei, un soi cu coacere timpurie cum este Sauvignon Blanc, necesita o grija si o atentie speciala in vie, dar si pe parcursul procesului de vinificatie. Strugurii au fost culesi in zorii zilei pentru a proteja aromele si aciditatea. Vinul a fost partial fermentat pe bostina si pastrat prelungit pe drojdii, pentru
Sauvignonassesau Sauvignon vert , respectiv Friulano este un alt soi de struguri complet neanteles si drept urmare subestimat in Romania. Nu are niciunul din atributele unui Sauvignon Blanc cu care este adesea confundat. Sauvignonasse Crama Bauer prezinta mai putina aroma de fructe verzi si fructe tropicale, este un vin picant, cu mai multe caracteristici minerale. Cheia echilibrului si a expresiei sale tipice rezida in comabinatia de vie veche, perioada recoltarii si vinificatia corecta. Rezul
Cramposia este un soi stravechi de struguri romanesti. Acest soi are radacini pe meleagurile Dragasaniului de peste 2000 de ani. A fost considerat un soi simplu de struguri taranesti, fara potential de a deveni un soi nobil. Este un soi de struguri ce s-a adaptat foarte bine conditiilor climatice, continentale, din zona Dragasaniului. Combinatia de vii vechi impreuna cu grija si intelegerea cultivarii viei i-au permis Cramposiei sa dezvolte strugurii cu profil aromatic foarte complex si un echilibru apr
De ani buni un ghid al vinurilor foarte popular numeşte Merlot Calul de muncă al soiurilor roşii Româneşti - aceasta însemnând că de cele mai multe ori produce în cantităţi mari vinuri banale. Dar acesta este doar o faţă a medaliei - Merlot-ul din România poate oferi mult mai mult, atunci când îi pui în valoare expresia proprie şi caracterul distinct. Cu parcele alese şi metode corespunzătoare de vinificatie, Merlot oferă vinuri distinse, complexe, cu potenţial excelent de învechire. Depărtându-ne de g