Datorita cantitatii mari de minerale, mierea de padure este folosita pentru fortificarea organismului uman, pentru tratarea anemiilor severe dar si pentru un tonus bun.
O miere fina de salcam, cu o mica parte de paducel, usor colorata. Fiind bogata in fructoza, ca si mierea de salcam monoflora, aceasta se cristalizeaza dupa aproximativ 2 ani, spre deosebire de celelalte tipuri de miere.
Amestecul de miere ecologica si ghimbir este un remediu naturist in tratarea si preventia unui numar ridicat de afectiuni, in special datorita mierii care amplifica actiunea benefica a ghimbirului.
Mierea ecologica cu scortisoara are un gust senzational, este ideala pentru indulcit ceaiul, pentru aromat prajiturile si pentru adaugat in cereale la micul dejun.
Polenul de albine este atat de important incat a fost numit , œhrana zeilor, , este o sursa incredibila de hrana si extrem de puternic, chiar si in cantitati mici. Albert Einstein: , œDaca albina ar disparea de pe suprafata globului, omul ar mai avea doar patru ani de trait, .
Nucela: miere crema ecologica, in amestec cu propolis si nuca macinata , o supradoza de vitamine, minerale, grasimi sanatoase.Un cocktail absolut delicios, deosebit de hranitor, plin de nutrienti , energizeaza si sustine imunitatea naturala a organismului.
De culoare brun-inchisa pana la aproape neagra mierea de mana ramane o perioada indelungata lichida.
Mierea BIO poliflora Wilhelm Tartler este o miere ecologica, deosebit de gustoasa si aromata, bogata in vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) si saruri minerale precum fier, fosfor, calciu si potasiu.
Mierea BIO de floarea soarelui este singurul sortiment de miere care contine lecitina sub forma pura, sustinand procesul de invatare.Este recomanda in cazuri de anemii, stari de surmenaj, efort fizic si intelectual, pentru toate categoriile de varsta.
Mierea ecologica de Tei Wihlem Tartler are o aroma placuta, amintind de florile de tei, cu o puternica actiune anti-bacteriana si antiinflamatoare la nivelul cailor respiratorii.De asemenea un bun remediu impotriva oboselii, stresului, un calmant al sistemului nervos, ajuta la tratarea insomniilor, fortifiant pentru inima.
Mierea de albine impreuna cu calitatile exceptionale ale propolisului este un produs apicol cu gust placut si cu calitati curative deosebite.
Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive.Principala calitate a mierii de salcam este aceea de calmare a tusei, este antiseptica si este folosita in tratamentul asteniei si nevrozelor.Poate fi folosita ca indulcitor pentru bauturi, cat si in bucatarie, pentru prepararea prajiturilor si a biscuitilor cu miere carora le va da un gust aparte.Mierea de albine este folosita in combinatie cu lapte si apa pentru tratarea diferitelor tipuri de rac
Mierea de padure este o miere florala realizata de albine din diversitatea florilor existente in padure (zmeur, mur, tei, zburatoare, si altele) plus mana. Mana este acea substanta lipicioasa care se gaseste vara pe frunzele copacilor. Diferenta intre mierea de padure si mierea de mana o face procentajul de miere de mana. Daca procentul de mana este mare mierea se numeste de mana, iar daca procentul de mana este mai scazut se numeste de padure. Se poate spune si miere poliflora de padure. Culoare
Mierea este un aliment cu gust dulce si parfumat, cu aspect semifluid, vascos sau cristalizat si culoare specifica, avand un continut mare de zaharuri si substante minerale, vitamine, enzime, acizi organici. Mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva zeci, daca nu sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele. Consumul acestui sortiment de miere este recomandat
Beneficii: calmarea tusei diuretic ajutor pentru vindecarea ranilor si arsurilor reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare