Un vin bogat in parfum, olfactiv ies note de cirese coapte, mure, coacaze negre, condimente si cacao. Caracterul inghititurii este definit de o aciditate stabila si acid tanic matasos, care este sustinut de textura si de continutul de alcool. Structura este bine echilibrata, se caracterizeaza prin note de fructe de padure intunecate, care determina si gustul.
Acest vin de culoare lamaiei prezinta mai intai note clare de citrice, apoi, cand devine aerat si devine mai cald, se dezvolta si unele arome de pere si mere. Vinul are o textura usoara, un continut scazut de alcool si aciditate medie, care este asociat de fructe cu carne galbena si piersica pe gust, cu un gust de aciditate de grapefruit. Este un vin alb echilibrat, usor de asociat cu diferite mese.
Parfumul intens al acestui vin rosu-rubiniu se caracterizeaza prin note fructate de cirese acide si zmeura, precum si arome picante captivante. La gust, prima impresie se bazeaza pe acizi vii si acid tanic, iar baza este asigurata de o textura usoara si un continut scazut de alcool. Datorita vremii relativ mai reci, gustul este dominat de note picante si lasa urme de ardei negru sarat pe limba.
Un vin clasic alb, de culoare galben-verzuie si un caracter proaspat, dar nu numai prin culoare ci si prin aroma, deoarece citricele, marul verde, florile albe si piersica, printre note, confera vinului un caracter proaspat. Este usor, structura este viguroasa datorita continutului echilibrat de alcool si a acizilor dinamici, care fac inghitirea relativ stransa. Vin drept, bine echilibrat si captivant, facut din , žEzerjo, , un soi tipic de struguri din regiunea viticola Kunsag.
Un vin clasic alb de culoarea lamaiei si care prezinta unele note de miere, unt si vanilie, precum si cateva note de fructe cu pulpa galbena. Aromele trimit un ecou frumos al buchetului, iar notele prajite apar impreuna cu arome de mere, pere si mango. Acestea din urma ofera un caracter cremos special acestui vin, desi isi pastreaza aciditatea puternica si vie ca element structural principal. Dupa degustare, caracterul picant persista pe gust.
Este un vin alb de culoare galbena ca paiele, cu parfum intens care ofera indicii de diferite flori, citrice, mar verde si piersica. Prima impresie placuta de aroma o fac acizii usori, dar dinamici, insotiti de un lichid usor si un continut scazut de alcool. Aromele urmeaza notele buchetului, gustul acestuia este caracterizat de asocieri pe baza de plante si lamaie verde. Este un vin parfumat, o bautura minunata care potoleste setea.
Un vin de culoare lamaiei, este surprinzator de racoritor iar olfactiv este caracterizat prin note de citrice si arome de plante care apar impreuna cu unele note de fructe cu pulpa galbena. Textura usora catre mediu, acizii sunt echilibrati, continutul de alcool adecvat tipului de vin. Pe buchet, bule mici de dioxid de carbon, arome de citrice, precum si un caracter picant fin ce contrabalanseaza aroma de fruct dulce din categoria pepene mosc si ananas.
Parfumul vinului de culoare lamaiei evoca marul, piersica si alte fructe asemanatoare. Sorbul, care este construit pe o creasta acida vie si dreapta, rasuna bine cu aceeasi aroma a buchetului, dar mai intens, si este completat de impresia fructelor tropicale cu pulpa galbena pe buchet. Continutul mediu de alcool si textura confera stabilitate si asigura o viata lunga vinului. Post degustarea vine cu arome de citrice si plante.
Este un vin alb, pe jumatate dulce, produs din Irsai Oliver si Cserszegi Fűszeres, un vin cu aroma de muscat.
Acest vin roz de culoarea somonului aminteste de fructele de padure rosii, cum ar fi capsuna, coacazul rosu si zmeura. Continutul este, de asemenea, determinat de parfumul fructat vibrant si viguros, completat de note picante. Este un roze bogat, cu acizi dinamici si continut scazut de alcool. Un vin bine echilibrat si usor savurat.
Este un vin bogat cu o culoare rosu rubiniu, in care parfumul cuprinde tonuri de cirese si visine cu unele note de piper negru si alte condimente. Structura sa este evidentiata in principal prin aciditate medie si acid tanic solid. Gustul este in concordanta cu parfumul, dar aromele picante domina usor, iar fructele de padure sustin in fundal. Acesta este un vin tipic de consumat imediat si nu o sticla pentru depozitare, este un insotitor excelent la o cina de luni.
Un vin profund de culoarea granatului, parfumul sau este determinat in primul rand de o aroma concentrata de fructe de padure negre incadrate de note picante si prajite. La gust exista o cantitate serioasa de acid tanic caracteristic soiului de struguri, iar acest atribut este insotit indeaproape de note de piper negru, scortisoara, frunze de dafin si cafea. Aceasta caracteristica puternica este contrabalansata de rotunjimea notelor de mure, pruna si afine din acest vin rosu opulent.
Parfumul intens al acestui vin rosu-rubiniu se caracterizeaza prin note de pruna, mure, cirese, vanilie si nucsoara. Acidul tanic si continutul de alcool sunt proportionale cu corpul mediu. Este imbogatit si rotunjit de o senzatie groasa de boabe negre. Postgustul lung lasa pe limba note picante si asemanatoare ciocolatei. Este un vin serios, complex, in care apar simultan arome specifice de fructe si invechire in butoi.
Acest vin armonios are o culoare violet intens, o aroma placuta de fructe struguri. Recomandat pe langa fazan si potarniche, dar si alte feluri de mancare prajite, la o temperatura intre 16-18 C.
Un vin galben deschis, cu un parfum intens de floare de vita de vie si un miros de prospetime fructata a piersicii. Textura fragila, continutul scazut de alcool si bulele bogate si cremoase se potrivesc bine cu genul de vin spumant. Aromele bogate in mar verde, grapefruit si note picante il fac excelent si ca aperitiv.