Prezentare generala: Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Multa lume iubeste gustul cepei, dar putini sunt aceia care se incumeta sa o consume in orice situatie si chiar mai putini cei care ii cunosc beneficiile asupra sanatatii. Este plina de minerale, nutrienti, vitamine si compusi antiinflamatori unici.
Prezentare generala: Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali. In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste
Prezentare generala: Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamana a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor intepatoare. Atunci cand folosesti boabele intregi e bine sa stii ca acestea trebuie indepartate la sfarsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat in etapa finala a gatitului. Iar daca ai o rasnita prin
Prezentare generala: Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor. Beneficii: -Reduc riscul de infarct -Ne fe
Prezentare generala: Arahidele contin grasimi monosaturate, care nu duc la probleme de sanatate sau obezitate. De asemenea, arahidele sunt bogate in substante nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru. Arahdidele contin resveratrol, substanta ce poate preveni cancerul, cresterea colesterolului si atacul cerebral. Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combate
Prezentare generala: Cuscus-ul este un preparat tipic din Nord-Africa, constituit din gris macinat mai gros. in mod normal trebuie copt de 2-3 ori in baie de aburi, cu cat este mai copt cu atat este mai lejer, mai gustos. Cuscus-ul desemneaza un tip de granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina), precum si mancarurile preparate cu acest ingredient. Cucus-ul reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B. Beneficiile acestei cereale au fost intotdeauna laudate. Acest
Prezentare generala: Chimionul este un condiment care ofera o aroma unica si calmanta. Este utilizat datorita aromei sale puternice si gustului usor piperat in diferite tipuri de bucatarii. Este foarte asemanator chimenului, intrucat provin din aceeasi familie. Chimionul este slab caloric, oferind aproximativ 20 de calorii la o lingura. Acesta are un continut bogat fier, fibre, proteine si minerale. Chimionul ofera de asemenea, si numeroase beneficii asupra sanatatii: - ajuta digestia - creste putere
Prezentare generala: Nucile de Macadamia au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Continutul de acizi grasi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de masline. Contine 72% grasimi si are un gust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu si fier. Nucile trebuie pastrate in frigider, altfel rancezesc.
Prezentare generala: Fulgii de nuca de cocos reprezinta o alta modalitate de utilizare si consumare a nucilor de cocos. Acesti fulgi de cocos pot fi utilizati ca atare, eventual impreuna cu inghetata sau pe o prajitura delicioasa, insa pot fi utilizati si la micul dejun, impreuna cu cereale. Nuca de cocos este extrem de hranitoare si bogata in fibre, vitamine si minerale. Aceasta este o grasime compusa din aproximativ 90% grasimi saturate.
Prezentare generala: Coriandrul nostru este proaspat macinat si extrem de aromat. Mirosul fructelor de coriandru este dulceag si aromat, iar gustul este dulceag-amarui, cu o usoara iuteala. Nota de varf a aromei de coriandru este o impletire de dulce, acrisor si picant, amintind oarecum de aroma cojilor de citrice. Este de asemenea faimos pentru proprietatile sale curative, fiind folosit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi crampele, balonarea. De asemenea se foloseste in lotiuni care trateaza
Prezentare generala: Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg 100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg 100 g) este important pentru sistemul osos si dinti. Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cup
Prezentare generala: Produsul nu are adaos zahar. Printre fructele uscate cele mai de pret, curmalele deshidratate sunt considerate un depozit natural de energie, care completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%. Ingrediente: Compozitia chimica a curmalel
Prezentare generala: Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamana a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor intepatoare. Atunci cand folosesti boabele intregi e bine sa stii ca acestea trebuie indepartate la sfarsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat in etapa finala a gatitului. Iar daca ai o rasnita prin
Prezentare generala: Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie). Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele ro
Produsul este decorticat. Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine. Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare. Poate fi utilizat si in dietel