Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este picant, aromatic si usor iute. Semintele de chimen au un miros si gust puternic. Intregi sau maruntite, acestea sunt utilizate ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special in painea de secara, in branzeturi, in produsele din carne, in supele si cremele de legume. Pulberea fina de chimen se obtine prin macinarea semintelor uscate de chimen. Proprietati digestive: Stimuleaza digestia; Administ
Piperul este o sursa de fibre, potasiu, fier, vitamina C si K. Ajuta digestia stimuland secretia de acid clorhidric in stomac, reduce balonarea si poate ameliora diareea sau constipatia. Stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor, multi considerand ca a adauga frecvent piper negru in mancare este o masura antiobezitate. Contribuie semnificativ la decongestionare si curata sinusurile, inviorand intreg organismul; propritatile antibacteriene ale acestuia intaresc organismul si il ajuta in lupta impotr
Proprietati: Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C: - fibre de 3 ori mai multe decat in grau; - fier de 5 ori mai mult decat in grau; - calciu de 2 ori mai mult decat in lapte. Contine 16% proteine pure si este lipsit de gluten. Recomandari: In perioada sarcinii si a lactatiei
Prezentare generala: Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie). Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele ro
Prezentare generala: Faina de migdale este obtinuta din migdale decojite crude. Delicioase si hranitoare, migdalele reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. itamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta
Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor. Beneficii: Reduc riscul
Prezentare generala: Oregano este celebrul prieten al pizzei, al pastelor, al uleiului de masline, al sosurilor de rosii. Aroma lui minunata este desavarsita atunci cand este uscat. Este un condiment nelipsit in bucataria mediteraneeana.
Prezentare generala: Piperul este unicul condiment ale carui fructe sunt comercializate in patru versiuni diferite. Ele pot fi procesate astfel ca sa dea varietatile de piper alb, negru, verde si rosu. Alegand timpul recoltarii si metoda de post procesare, toate cele patru varietati pot fi, teoretic, obtinute de la aceeasi planta de piper. Piperul rosu este un produs relativ rar si este considerabil mai iute si mai aromat decat piperul verde, combinand iuteala matura a piperului negru cu aroma deosebita
Prezentare generala: Faina de cocos este obtinut din pulpa proaspata de cocos, provenita din culturi organice- fara a utiliza la cultivare si la prelucrare produse chimice. Pulpa de cocos, dupa uscare si degrasare este macinata fin, primind o textura similara fainei de grau. Are un continut de carbohidrati redus, ideal pentru copt, pentru gatit, se poate amesteca cu alte fainuri. Datorita continutui scazut de calorii si continutului ridicat de fibre, este ideala pentru persoanele care urmaresc o dieta
Ideala pentru sportivi . 1-2 lingurite din aceasta pudra asigura puseul de energie necesar zilnic pentru oamenii activi. Se poate amesteca in apa plata, sau in sucuri obtinute prin presare la rece, in smoothies. Ingrediente : proteina orez, proteina migdale, zahar cocos, pudra capsuni, lapte praf cocos ingrediente din agricultura ecologica
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), cajuul are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg 100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg 100 g) este important pentru sistemul osos si dinti. Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si desertu
Produs certificat BIO Pastele din grau dur au un indice glicemic scazut si o cantitate mare de proteine, ceea ce le face mai prietenoase cu silueta. Acest lucru permite ca energia carbohidratilor (zaharurilor) sa fie eliberata incet in sange, evitand oscilatii ale valorilor glicemice. Datorita concentratiei mare de fibre, pastele din grau dur impiedica acumularea grasimilor si contribuie la scaderea colesterolului rau din sange. In plus, acest tip de paste contine vitamine (B, K si
Prezentare generala: Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor. Beneficii: -Reduc riscul de infarct -Ne fe
Un extract vegetal obtinut din sfecla rosie, o planta recunoscuta pentru continutul ridicat de antioxidanti si de pigmenti, cu care se pot colora cele mai diverse compozitii cosmetice si alimentare. Avantaje: este un colorant natural, inofensiv, complet solubil in apa dar poate fi dispersat in preparate anhidre solide. in preparate anhidre (ruj, balsam de buze, pudre de machiaj) culoarea se pastreaza frumos. Dezavantaje: in solutiile apoase cu pH neutru sau alcalin, culoarea paleste in
Produsul este certificat bio. Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn,