Valoarea energetica la 100 g: -energie - 197 kJ (63 kcal) -proteine - 1.4 g -glucide - 15.4 g -lipide - 0.4 g
Prezentare generala: Mazarea galbena are valoare energetica mare (362 kcal 100 gr.), este usor laxativa si reprezinta o importanta sursa de proteine, hidrati de carbon, substante minerale si vitamine. Datorita faptului ca mazarea galbena contine elemente concentrate, mazarea se poate consuma in cantitati moderate. Ea este contraindicate in enterite. Ingrediente: - proteine 22%; grasimi 1%; hidrati de carbon 59% - substante minerale: Ca, K, Na, P - vitamine: A, B1, B2, B3 si C
Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos partial hidrogenat, -soia procesata 3%, -concentrat de proteina de soia 2%, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -arome identic naturale si dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune) Valoarea energetica la 100g: energie 2092kJ (499 kcal) proteine 3,6 g glucide 60 g lipide 24,0 g
Prezentare generala: Boia de ardei sau paprika este pudra fina obtinuta prin macinarea ardeilor rosii uscati. In functie de gradul de coacere al ardeiului gustul paprikai variaza de la dulce pana la foarte iute. Minunata culoare rosie dar si aroma deosebita sunt influentate de cantitatea de pulpa de fruct, seminte si placenta care se macina. Boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice in locuri ferite de lumina soarelui, umiditate si caldura. In acest mod evitati ca paprika sa-si piarda calit
Prezentare generala: Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, minerale, inclusiv fier. In comparatie cu orezul alb, brun sau rosu, orezul negru are si cea mai mare cantitate de proteine si fibre. Este cultivat in special in Insulele Filipine si Indonezia si este consumat mai al
Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos partial hidrogenat, -soia procesata 3%, -concentrat de proteina de soia 2%, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -arome identic naturale si dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune) Valoarea energetica la 100g: energie 2092kJ (499 kcal) proteine 3,6 g glucide 60 g lipide 24,0 g
Prezentare generală: Un lapte de orez (Instant de bautura din ore.) cu 1.9% proteine. Poate fi servita ca atare sau in musli cu fulgi de cereale, diverse fructe, nuci, alune si indulcita dupa gust. Ingrediente: -ulei de cocos, -sirop de glucoza, -faina de orez. (20%), -dextroza, -inulina, -emulgatori mono si digliceride de soia, -stabilizator fosfat de potasiu, -antiaglomerant dioxid de siliciu, -aroma. Alergeni: soia.
Prezentare generala: Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetala, prezent in cereale. Glutenul este format din categoriile proteice prolamina si glutelina a cerealelor. Elasticiatea unui aluat framantat din faina cerealelor este data de catre gluten. Proteinele care formeaza acest gluten sunt responsabile de existenta sau inexistenta acestei proprietati a aluatului. Aceasta elasticitate este prezenta in aluatul din grau. Prolamina gr
Prezentare generala: Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1436kJ (342kcal) - proteine: 13.5 g - glucide: 71.7 g - lipide: 3.5 g
Prezentare generala: Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1436kJ (342kcal) - proteine: 13.5 g - glucide: 71.7 g - lipide: 3.5 g
Prezentare generala: Este ideala pentru zilele de post si pentru persoanele care vor sa slabeasca. Datorita continutului in magneziu, lintea consumata zilnic (min.20gr.), reduce riscul imbolnavirii sistemului cardiovascular, iar complexul de vitamine B ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale. Totodata are efect antiinflamator, fiind benefica in afectiunea artritei reumatoide. Lintea avand un continut foarte scazut de grasimi, este indicata in alimentatia celor cu probleme de greutate. Continutul de
Prezentare generala: Lintea verde este foarte bogata in fier, are multe vitamine si minerale, care se absorb foarte bine de organism. Continut: - proteine 24%; hidrati de carbon 56%; lipide 1% - substante minerale: Ca, K, Fe (5,2-7,5 mg%), Mg, P - vitamine: A, B1, B2, B6, B12, mici cantitati de vitamina C
Prezentare generala: Orezul rosu este rezultatul natural al combinatiei dintre orezul salbatic si cel cultivat si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in vitamina E si antioxidanti naturali. Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat. Cea mai buna calitate de orez rosu provine din regiunea franceza Camargue. Specialistii spun ca dupa o perioada de excese alimentare, cand valoarea colesterolului este mare, ne putem aju
Prezentare generala: Soia are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, protide, lipide, glucide, saruri minerale, vitaminele A, B, D, E, F si lecitina. Soia este altenativa naturala care ofera un echilibru perfect al dietei, previne si chiar trateaza boli canceroase, osteoporoza, hipermenorea, diabetul, alzheimerul, ateroscleroza, surmenajul intelectual si astenia. Avand si un procent ridicat de fitoestrogeni, soia compenseaza nivelul scazut al hormonilor estrogeni secretati de organismul femeilor
Prezentare generala: Usor digerabila, soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal. Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace. Are o multime de proprietati nutritive, este mai ieftina decat carnea si mult mai sanatoasa decat orice alte produse alimentare. In plus, o poti gati in multe feluri. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat