Hrisca datorita substantelor sale active (rutina), are proprietatea de a scadea nivelul glucozei din sange, oferind astfel protectie cardiovasculara, combatand fragilitatea vaselor sanguine. Hrisca contine substante minerale - Ca, Cu, Cr, Mn, precum si vitamine - B, E si P. Valoarea energetica in 100g: energie: 1427kJ (341kcal) proteine: 9.8 g glucide: 71.3 g lipide: 1.7 g
Ingrediente: - orez brun bob lung 50% - orez rosu 25% - orez negru 25%
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei vegetal, -faina de ovaz 25%, -lecitina, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -betacaroten -arome identic naturale. Preparare: Se amesteca 25g instant
Ingrediente: -orez jasmine (78%), -morcovi (4%), -ardei gras rosu (4%), -sare marina (4%) -fulgi de praz, -ceapa granule, -rosii uscate, -condimente. Mod de preparare: Continutul pachetului de 250g se amesteca cu 900 ml de apa si se fierbe 10 minute. Dupa fierbere se lasa acoperit 10 min.
Prezentare generala: Nu numai ca sunt prietenoase cu inima, scazand riscul de boli cardiace, dar sunt bogate in potasiu, regland presiunea arteriala, conform Daily Mail. In prezent, intr-un centru de cercetare din Louisville, SUA, este in plina desfasurare un studiu care va scoate la iveala toate beneficiile stafidelor. Pana acum, cercetarile au aratat ca sunt de departe mai sanatoase decat alte gustari atent analizate pentru efectele lor. In comparatie cu ele, stafidele contin o cantitate mare de fibr