Prezentare generala: Boia de ardei sau paprika este pudra fina obtinuta prin macinarea ardeilor rosii uscati. In functie de gradul de coacere al ardeiului gustul paprikai variaza de la dulce pana la foarte iute. Minunata culoare rosie dar si aroma deosebita sunt influentate de cantitatea de pulpa de fruct, seminte si placenta care se macina. Boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice in locuri ferite de lumina soarelui, umiditate si caldura. In acest mod evitati ca paprika sa-si piarda calit
Prezentare generala: Circa 3% din productia mondiala de cartofi se foloseste pentru fabricarea amidonului (circa 2 mil. tone pe an). Amidonul se foloseste nu numai pentru fabricarea produselor alimentare, dar si pentru industria hartiei si cea a textilelor, pentru fabricarea adezivilor si pentru recuperarea uleiurilor minerale brute. Dintre amidonurile alimentare folosite in mod curent, amidonul de cartofi are particule de dimensiuni mari (5 - 100 microni). Fata de celelalte amidonuri din cereale, amido
Prezentare generala: Se pot consuma ca atare sau adaugate in salate. Se pot macina si se pot prepara din ele deliciosi crackersi raw vegani. Se pot folosi macinate si in blaturile torturilor si ale prajituricilor raw. De asemenea pot fi folosite in batoane, ciocolatele sau chiar in bombonici. Semintele de canepa contin 80% grasimi nesaturate, care se gasesc intr-un echilibru perfect pentru corp. Sunt bogate in acizii grasi Omega 3 si Omega 6, fibre, vitaminele B si E, precum si minerale si alti nutrient
Prezentare generala: Se pot consuma ca atare sau adaugate in salate. Se pot macina si se pot prepara din ele deliciosi crackersi raw vegani. Se pot folosi macinate si in blaturile torturilor si ale prajituricilor raw. De asemenea pot fi folosite in batoane, ciocolatele sau chiar in bombonici. Semintele de canepa contin 80% grasimi nesaturate, care se gasesc intr-un echilibru perfect pentru corp. Sunt bogate in acizii grasi Omega 3 si Omega 6, fibre, vitaminele B si E, precum si minerale si alti nutrient
Prezentare generala: Fasolea este bogata in vitamine B, inclusiv acid folic si minerale: fier, potasiu, seleniu, magneziu si ceva calciu. Este si o sursa bogata de fibre insolubile, care se elimina din organism si ajuta la prevenirea constipatiei. Contine de asemenea fibre solubile care ajuta la scaderea grasimilor din sange. Valoarea energetica in 100g: - energie: 602 kJ (144 kcal) - proteine: 10.0 g - glucide: 26.0 g - lipide: 6.8 g
Ingrediente: -sare marina, -rozmarin, -maghiran, -cimbru, -curcuma, -usturoi granule, -fulgi de ceapa uscata, -fulgi de drojdie
Prezentare generala: Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetala, prezent in cereale. Glutenul este format din categoriile proteice prolamina si glutelina a cerealelor. Elasticiatea unui aluat framantat din faina cerealelor este data de catre gluten. Proteinele care formeaza acest gluten sunt responsabile de existenta sau inexistenta acestei proprietati a aluatului. Aceasta elasticitate este prezenta in aluatul din grau. Prolamina gr
Quinoa este bogata in proteine, contine toti cei 9 amino-acizi, si constituie o alternativa mult mai sanatoasa la consumul de orez rafinat. Este bogata in fitonutrienti, vitamine si minerale, nu contine gluten. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1435kJ (343kcal) - proteine: 13.6 g - glucide: 60.8 g - lipide: 5.0 g
Semintele de susan sunt de bogate in minerale, vitamine si fibre, contin cupru si mangan, minerale esentiale in mentinerea siluetei.
Prezentare generala: Circa 3% din productia mondiala de cartofi se foloseste pentru fabricarea amidonului (circa 2 mil. tone pe an). Amidonul se foloseste nu numai pentru fabricarea produselor alimentare, dar si pentru industria hartiei si cea a textilelor, pentru fabricarea adezivilor si pentru recuperarea uleiurilor minerale brute. Dintre amidonurile alimentare folosite in mod curent, amidonul de cartofi are particule de dimensiuni mari (5 - 100 microni). Fata de celelalte amidonuri din cereale, amido
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Preparare: Se amesteca 25g instant de bautura (doua linguri sau sase lingurite) cu 250 ml apa calda. Se indulceste dupa preferinta cu miere sau cu zahar brun. La pregatirea bauturii rece recomandam folosirea robotului de bucatarie.
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Preparare: Se amesteca 25g instant de bautura (doua linguri sau sase lingurite) cu 250 ml apa calda. Se indulceste dupa preferinta cu miere sau cu zahar brun. La pregatirea bauturii rece recomandam folosirea robotului de bucatarie.
Prezentare generala: Amestecul de chiftele din ovaz este o alegere sanatoasa pentru toata familia, se prepara rapid si este foarte delicios, se poate servi atat ca aperitiv cat si pentru felul doi. Ingrediente: -Soia granule, -fulgi de ovaz (18%), -amidon porumb, -pesmet (faina de grau, apa, sare, drojdie), -faina de ovaz, -sem. floarea soarelui, -sem. In, -Sare de mare, -ceapa, -usturoi, -turmeric, -condimente. NU CONTINE GLUTAMAT MONOSODIC! Mod de preparare: Continutul pachetului ameste
Usor digerabila, soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal. Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace. Are o multime de proprietati nutritive, este mai ieftina decat carnea si mult mai sanatoasa decat orice alte produse alimentare. In plus, o poti gati in multe feluri. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat galbenusul de ou, caz
Acidul ascorbic este denumirea chimica a vitaminei C. Vitamina C este o vitamina esentiala pentru organism. Este recomandat consumul zilnic in cantitate de 1-3g (1000-3000mg). Nu este posibila o supradozare, deoarece este eliminata in mod natural cantitatea de exces.