Cafeaua turceasca nu este o bautura care se bea la nimereala, ci este o bautura rituala. De obicei, se consuma dupa masa. In zilele speciale oaspetii sunt serviti neaparat cu cafea. Totodata se sugereaza ca apa servita langa cafea face parte din acest ritual de ospitalitate. Se spune ca, atunci cand oaspetelui i-a fost servita cafea cu apa, iar oaspetele daca a servit mai intai cafeaua acesta este satul, iar daca a servit mai intai apa acestuia ii este foame. Pentru oaspetii care consumau mai intai apa
Ingrediente: castraveti, apa, sare, otet, zahar, usturoi, extract de condimente, stabilizator: clorura de calciu. Cantitate neta : 680gr. Masa neta uscata: 370gr. Tara de origine: Turcia. A se pastra in loc uscat si racoros. Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 13kcal 57kj, Grasimi 0g din care acizi grasi saturati 0g, Glucide 2,4g din care zaharuri 0,7g, Proteine 0,7g, Sare 3g
Castravetii cornison Suntat iti vin in ajutor atunci cand ai nevoie de o gustare acra si revigoranta. De fiecare data cand deschizi camara, nu te poti abtine si scoti un castravete din borcan, doar asa, de pofta. Nu uiti de ei nici cand mananci o friptura sau orice alt fel principal cu carne.
Acest preparat este unul gatit dupa reteta traditionala turceasca. Sarmalutele se pot servi reci, alaturi de un sos de iaurt si feliute de lamaie, si au o umplutura formata din orez, ceapa, rosii si multe condimente. Ideale pentru perioada de post, respectiv perioada de vara, cand este atat de cald incat te simti cel mai bine atunci cand ceea ce ai in farfurie trebuie sa fie racoros. Ingrediente: ceapa, apa, foi de vita de struguri (10%), orez gatit (60%), ulei vegetal: ulei de soia rafinat, condiment
Foarte mult folosita in bucataria orientala, fiind foarte apreciata in Turcia. Nu trebuie inmuiata si are un timp de gatire deosebit de scurt de 15-20 minute. Se poate folosi la supe, zacusca sau drept garnitura. Ingrediente: Linte galbena 100%. Cantitate: 500 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 1285 kJ 304 kcal; Grasimi 1,5 g, din care saturate 0,2 g; Carbohidrati 40,6 g, din care zaharuri 1,6 g; Fibre 10 g, Proteine 23,4 g, Sare 0,1 g.
Ingrediente: Bulgur - Crupe de grau brut 100%. Cantitate neta: 500 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 1570 kJ 371 kcal; Grasimi 1,8 g, din care saturate 0,4 g; Carbohidrati 71,2 g, din care zaharuri 0 g; Fibre 10 g, Proteine 12,5 g, Sare 0,01 g.
Lintea face parte din familia leguminoaselor si este considerata una dintre cele mai bogate surse de proteine alaturi de soia, fasole si mazare. Pentru proprietatile sale nutritive valoroase, fabuloasa leguma nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra de viata. In compozitia lintei se regasesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu si fier. In plus, lintea contine proteine in proportie de 25%, fiind o alternativa buna pentru perioadele in care nu consumi carne sau in cazul in care ai o alimenta
Ingrediente: Naut 100%. Cantitate neta: 500 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 1285 kJ 304 kcal; Grasimi 1,5 g, din care saturate 0,2 g; Carbohidrati 40,6 g, din care zaharuri 1,6 g; Fibre 10 g, Proteine 23,4 g, Sare 0,1 g.
Cum preparam siropul pentru Kadayif? Ingrediente: 600 ml apa 600 gr zahar 50 gr unt sau margarina 4-5 picaturi suc de lamaie Mod de preparare: Adaugati apa si zaharul intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba, puneti untul si sucul de lamaie. Fierbeti timp de 5 minute. Lasati siropul sa se raceasca putin, apoi turnati-l caldut peste kataif. Rezultatul? Un desert delicios, perfect pentru orice ocazie! Sa-l savurati cu placere! Ingrediente: faina, apa. Cantitate: 250 g. Tara de origine:
Ingrediente: Bame (35%), ceapa, rosii, apa, ulei de floarea soarelui, ardei, condimente, sare, zahar, usturoi, acid citric. Cantitate neta: 350 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 211 kJ 51 kcal; Grasimi 1,9 g, din care saturate 0,2 g; Carbohidrati 5 g, din care zaharuri 4 g; Proteine 1,6 g, Sare 1,3 g.
Ingrediente: pasta de susan (52%), zahar, fistic (8%), emulgator: mono si digliceride ale acizilor grasi (vegetali), acid citric, extract de vacarica, aroma vanilie. Cantitate neta: 350 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Poate contine urme de lapte, soia si alte seminte. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 2351 kJ 562 kcal; Grasimi 36 g, din care saturate 1,5 g; Carbohidrati 47 g, din care zaharuri 40 g; Proteine 13 g, Sare 0,20 g.
Maslinele negre uscate sunt o delicatesa nelipsita din bucataria mediteraneana, recomandata pentru a fi servita cu ulei de masline si ierburi aromatice dupa gust, precum si in salate sau aperitive reci si calde. Va recomandam cu toata caldura sa includeti acest deliciu accesibil in mesele zilnice ale familiei dumneavoastra. Ingrediente: masline negre, sare, ulei de porumb, conservant: sorbat de potasiu. Cantitate neta: 500gr. A se depozita la loc uscat si ferit de caldura. Produs in Turcia Valoare energ
Ingrediente: ardei, apa, sare, usturoi, zahar, otet, conservant: acid citric, stabilizator: clorura de calciu, conservant: sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, antioxidant: metabisulfit de sodiu, colrant: riboflavina. Cantitate: 320 g. Substanta uscata: 120 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica: 89 kJ 22 kcal; Grasimi 0,2 g, din care saturate 0,1 g; Carbohidrati 1,2 g, din care zaharuri 1,8 g; Proteine 0,5 g, Sare 4 g.
Ingrediente: naut galben. Cantitate: 200 g. A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia. Valoare energetica la 100 g produs: 1781 kJ 421 kcal; Grasimi 7,3 g, din care saturate 1,2 g; Carbohidrati 70,5 g, din care zaharuri 14 g; Proteine 18,4 g, Sare 10 g.
Ingrediente: rosii, sare, acid citric. A se pastra la loc uscat si racoros. Valoare energetica la 100 g produs: Valoare energetica: 415 kJ 98 kcal; Grasimi 0,5 g, din care saturate 0,1 g; Carbohidrati 16 g, din care zaharuri 16 g; Proteine 4,6 g, Sare 1,0 g.